Skip to content Skip to footer

KINSEY MAHAFFEY | NASM VE ATHLETIC HOUSE ACADEMY İLE GÜNCEL KAL!

Bir fitness tutkunu Sertifikalı Personal Trainer olmaya karar verdiğinde tutku ve amaç birbirine ters düşer. Sevdiğiniz şeyi yapmak için nasıl para almak isteyebilirsiniz? Fitness sizin tutkunuzsa ve başkalarına kişisel sağlık ve fitness yolculuklarında yardımcı olma arzunuz varsa, o zaman Sertifikalı Personal Trainer olmak sizin için bir kariyer yolu (veya ek iş) olabilir.

Neden şansınızı denemelisiniz? Bunun için birçok neden sıralanabilir! Aslında nedenler o kadar fazla ki, tek bir makaleye sığdırmak için sayıyı yalnızca beşe indirgemek zorunda kaldık.

SERTİFİKALI PERSONAL TRAINER OLMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Sertifikalı Personal Trainer olmak, iş için bir spor salonunda takılmaktan çok daha fazlasıdır (bu kadarı bile harika değil mi!). Başkalarına yardım edebilmek ve hayatlarında fark yaratabilmek bu mesleği inanılmaz derecede tatmin edici kılarken aynı zamanda fitness endüstrisindeki esneklik ve büyüme potansiyeli de onu geliştirilebilir, uzun vadeli bir kariyer seçeneği haline getiriyor. Kimileri fitness kariyerine erken yaşlarda başlama fırsatı elde etmiş olabilir, kimileri başka bir sektörde yıllar geçirdikten sonra fitness alanında tam veya yarı zamanlı kariyer değişikliği yapmaya karar vermiş olabilir.

Bugün kendinizi nerede bulursanız bulun, Sertifikalı Personal Trainer olarak sağlık ve fitness sevginizi paraya dönüştürmeyi düşünmeniz için birçok harika neden var. İşte bu nedenlerden sadece 5’i:

KENDİ İŞİNİZİN PATRONU OLMAK / KENDİ ATIŞLARINIZI YAPMAK

Personal trainer olmanın en büyük faydalarından biri, kendi işinizin patronu olma fırsatıdır. Çalışma İstatistikleri Bürosu, kişisel antrenörlerin %55’inin bir fitness ve rekreasyonel spor merkezinde (spor salonu gibi) çalıştığını, %22’sinin ise serbest meslek sahibi olduğunu bildirmektedir.

Pek çoğu kariyerine bir spor salonunda çalışarak başlamaya karar veriyor ve sonrasında daha fazla esneklik ve daha yüksek kazanç potansiyeli için bağımsız girişimci veya işletme sahibi olarak kendi yolunu çiziyor. Personal trainer olarak kişisel programınıza ve gelir hedeflerinize göre ne kadar çalışmak istediğinize kendiniz karar verebilirsiniz.

SAĞLIKLI BİR ORTAMDA ÇALIŞMAK

Sosyal ilişkiler ağı ve sağlıklı bir işyeri ortamı, daha iyi hale getirilmiş sağlıklı sonuçlarla bağlantılıdır (Amerika Ulusal Araştırma Konseyi 2013). Birçok kariyer yolunda, sedanter bir iş ve dinlenme salonundaki sağlıksız yiyecekler, çalışanın işyerinde sağlıklı kalma yönündeki tüm kararlığına rağmen müthiş bir mücadele gerektirir. Personal trainer olduğunuzda, etrafınız sizinle aynı fikirde olan sağlık ve fitness profesyonelleri ile çevrili olacak ve fiziksel aktiviteyi ve sağlıklı beslenmeyi teşvik eden bir ortamda çalışacaksınız.

Sağlığınızı korumak için ihtiyacınız olan her şeye kolay erişiminize ne demeli! Başkalarının sağlığını iyileştirmeye ve form geliştirmelerine yardımcı olduğunuz için, bu aynı zamanda sağlıklı ve aktif kalma yönünde size ek bir motivasyon kaynağı da sağlayacaktır. 

İNSANLARA YARDIMCI OLMAK

Tutkunuzu başkalarına yardım etmek için kullanmaktan daha tatmin edici bir şey yoktur; personal trainer olarak tam da bunu yapabilirsiniz. CPT kursunda öğrendiğiniz becerileri kullanarak insanların daha iyi hareket etmelerine, daha iyi hissetmelerine, hedeflerine ulaşmalarına ve günlük yaşamlarında işlerini daha iyi yerine getirmelerine yardımcı olursunuz. Müşterilerinizle ilişkiler geliştirme fırsatınız olur, bu da onlara yardımcı olmak için ayırdığınız zamanı daha da tatmin edici hale getirir.

Personal trainer olmanın en iyi yanı, müşterilerinizle çalışırken çabalarınızın meyvesini gerçek zamanlı olarak görebilmenizdir. Bir müşterinin kilo verme hedefine ulaşmasına yardımcı olmak paha biçilemez olsa da, mesele her zaman rakamlarla ilgili değildir. Müşterilerin yolculuk boyunca deneyimlediği günlük kazanımlar, yaptığınız şeyi neden yaptığınıza dair muntazam bir hatırlatıcı olur.  

ESNEK BİR GÜN GEÇİRMEK

Fitness endüstrisinde çalışmanın en büyük avantajı, kişisel programınıza uyumlu hareket edebilmenizdir. Kendi işinize sahipseniz veya bağımsız bir girişimci olarak çalışıyorsanız, müşterileri hangi gün ve saatlerde göreceğinize siz karar verirsiniz. Böylece ne kadar istiyorsanız o kadar gelire sahip olur ve iş dışında da yapmayı sevdiğiniz şeylere özürce vakit ayırabilirsiniz.

Çalışan konumundaysanız bile hâlâ biraz esnekliğe sahip olabilirsiniz. Eğitmenler genellikle sabah erken saatlerde, akşam geç saatlerde ve hafta sonları çalışırken, siz bir gezi veya etkinliğe katılmak istemeniz durumunda müşterinizle olan programınızı değiştirebilirsiniz. Müşterilerinizi sürekli sizin programınıza uymaya zorlamak ideal bir yaklaşım değildir ancak uygun bir plan yapar ve müşterilerinizi buna göre uyumlandırabilirseniz kesinlikle esneklik tanıyacaklardır!

Aynı iş rutininden sıkıldıysanız, fitness alanında bir kariyer sizin için işleri tazelemeye yardımcı olabilir. Fitness endüstrisinde müşterilerinize hizmet vermenin ve gününüze çeşitlilik katmanın birçok yolu vardır. Müşterilerinize birebir veya küçük bir grup ortamında eğitim verebilir, grup dersleri yapabilir, yerel işletmeler için “lunch and learn” etkinlikleri düzenleyebilir, parkta bootcamp’ler yapabilir veya online ders vb. verebilirsiniz. Değişken bir programa sahip olmak fitness endüstrisinde alışılmadık bir durum değildir.

Bir gün spor salonunda müşterilerinizle birebir çalışabilir, başka bir gün grup dersi yapabilir, hatta müşterilere online dersler vereceğiniz veya onlar için programlar yazacağınız tamamen sanal bir gün de geçirebilirsiniz. Personal trainer olarak zamanınızı nasıl bölümlemek istediğinizi siz belirler ve tüm planınızı buna göre şekillendirirsiniz. 

HER ZAMAN EGZERSİZ YAPABİLMEK

İster müşterilerinizle birlikte egzersiz yapın, ister yalnızca şöyle birkaç hareket gösterin, personal trainer olarak çalışmak kesinlikle herhangi bir masa başı işten çok daha aktif olmanızı sağlar. Nihai bonus olarak, işten ayrılmak zorunda kalmadan kendi kişisel kondisyonunuzu korumak için müşterilerle ders öncesi, sonrası veya ders sırasında kolayca egzersiz yapabilirsiniz. Bütün günü ayakta ve hareketli geçirebilirsiniz, buna alışmak biraz zaman alabilir fakat hiç şüphesiz bu sırada fazladan kalori de yakıyor olacaksınız.

ÖZET

Personal trainer olmak için her bir nedeni tek tek ele almaya çalışsaydık, bütün gün burada olurduk. Özetle: Personal trainer olmak; fitness tutkusu olan, sağlık ve fitness yolculuklarında başkalarına yardımcı olmak isteyen herkes için ödüllendirici ve tatmin edici bir kariyerdir. Sertifikalı Personal Trainer olmak için neler gerektiğini merak ediyorsanız, NASM’in Sertifikalı Personal Trainer kursuna göz atabilirsiniz; bu kurs size fitness endüstrisinde başarılı olmak için ihtiyacınız olan tüm araçları sunacaktır.

Referanslar:

Çalışma İstatistikleri Bürosu, ABD Çalışma Bakanlığı, Occupational Outlook Handbook, Fitness Antrenörleri ve Eğitmenleri, Mayıs 2023’te görüntülendi, https://www.bls.gov/ooh/personal-care-and-service/fitness-trainers-and-instructors.htm.

Ulusal Araştırma Konseyi (2013), ‘Fiziksel ve sosyal çevresel faktörler’, Woolf SH & Aron L (ed.), Uluslararası Perspektifte ABD Sağlığı: Daha kısa hayatlar, daha kötü sağlık, National Academies Press, Washington DC, Mayıs 2023’te görüntülendi, https: //www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK154491/.

KINSEY MAHAFFEY

Kinsey Mahaffey, MPH, Houston merkezli bir fitness eğitmeni, kişisel antrenör ve sağlık koçudur. Division I’da voleybol oynarken hayatını fitness’a adamaya karar vermiştir. İnsanların sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmelerine yardımcı olma gibi bir tutkusu var ve onunla aynı vizyonu paylaşan fitness profesyonellerine eğitim vermekten keyif alıyor. NASM’de Usta Eğitmen ve Usta Antrenör.

Kaynak: https://blog.nasm.org/top-5-reasons-to-become-a-personal-trainer